+ teddy afro

Tenc un mal presentiment. Tenc el presentiment que el govern no ha vist que aquesta persona, aquest heroi del poble que ara s’ha convertit en un màrtir, i que si mor, diguem per malaltia, accident, suicidi o res per l’estil (tots motius perfectament possibles i habituals sobretot a les dictadures), li hauran donat un estatus molt superior al que ja tenia. La veritat és que arribats a aquest extrem i situació actual, ja poc importa. Si el govern no el vol alliberar i pensa que la seva popularitat i que el seu martiri són un mal menor comparat amb el que suposa la seva arrogància, desafiament i defensa constant del poble, és ben possible que també hagi considerat que és millor que acabi la seva història a la presó, però que acabi.

Però s’equivoquen, i si en Teddy Afro segueix les passes d’altres herois africans com ara n’Steve Biko, i mor finalment, el poble ben bé es podria aixecar, i encara que no crec que això acabi en revolució ni res per l’estil, sí que podria desenbocar en una desfeta popular important. Tal vegada, vegem, en uns mesos, com el primer ministre i el seu sistema judicial deixen en llibertat en Teddy, i aquest surt de Kaliti i continua la seva lluita particular contra els poderosos i corruptes i a favor del poble. Tal vegada, però, si en surt viu de tot això, sortirà massa debilitat. Al cap i a la fi només és un home, una persona. Res més. I encara que té els collons molt ben posats, i que s’ha enfrontat als peixos més grossos i els ha desafiat (no va voler cantar a les ridícules celebracions gubernamentals i del Sheik Al AMudi (perdonau però no val la pena ni aprendre com s’escriu) del Mileni, i en canvi va cantar de franc per a la gent a l’estadi d’Addis), difícilment sortirà més fort de tot aquest embolic. Pens que si en surt viu, sortirà físicament tocat, i psicològicament maltractat i romput. No ho sé, pens que d’una manera o d’una altra, hem vist el final d’un Teddy Afro. El que vendrà ara, no sé com serà. Si és un Steve Biko, serà una llegenda, però a jo m’agradaria més un Mandela, una llegenda viva.

Aquí teniu un grup de suport online. Ara només queda esperar al pròxim dilluns dia 3 de novembre, data en que diuen té hora per al veredicte final, si és que no li tornen a canviar, com han anat fent aquests darrers 6 o 7 mesos. 


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: