notícies

Avui, repassant l’actualitat d’Etiòpia a les notícies, m’he topat amb aquest senyor que escriu articles tan bons com aquest. No el traduiré, però és una dissertació del sistema polític al país, i de la dictadura que encobreix, feta, això sí, des de la seguretat que dóna la distància, a Los Angeles. Un moment, no vull dir que això sigui un acte de cobardia, tot el contrari, sinó que precisament un article com aquest és possible gràcies a que l’autor viu a un altre país.

El que més me recorda tot això són les converses que sol tenir cada estiu amb algun conegut etíop (ric, és clar) que ha entregat la seva lleialtat al govern present, i que troba que als farangis només ens interessa veure les desgràcies del seu país i no els èxits. A veure, té part de raó, però s’ha d’explicar. És veritat que als blancs els interessa més tot allò negatiu, fam, pobresa, etc, i que realment això és el que arriba a les notícies i ven diaris. Però també és cert que poc més passa al país. Si parlem de construccions de carreteres i inauguracions de noves infraestructures, són realment desastroses, i a més a més, fetes per superpotències asiàtiques, que estan alimentant la corrupció amb les seves inversions. També podem parlar de com els serveis socials ens advertiren en la meva darrera visita al país de com els alts càrrecs del seu propi govern volien aprofitar-se de projectes d’ONG per a beneficiar-se’n ells mateixos, ja sigui en forma de beques per a estudiar els seus fills, o amb un lloc per a viure en residència, robant-li així el lloc que li pertoca als infants pobres i més vulnerables.

La televisió del país és un reflexe pur i dur del que és allò, però no de la realitat: balls tradicionals, guerres idíl·liques de les que només mostren imatges heròiques, figures històriques que només serveixen per a reforçar la guerra actual, inauguracions de fàbriques, collites agriculturals espectaculars, aigua, ponts, i un llarg etcètera de propaganda i mentides. La realitat és la que és. N’hi ha prou amb fer una volta i obrir els ulls. La gent és pobra i està malalta. Molt.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: