Els Dorze

Els Dorze son una gent que viu a uns tres quarts d’hora, a la part alta de les muntanyes d’Arba Minch. Son coneguts per les seves cases, en forma de cap d’elefant, com diuen ells, i que arriben a fer uns 9 metres d’alcada. Es un poble molt agradable, hospitalari, i que ha instal.lat un sistema de turisme just molt interessant. Es tracta de passar la nit a un dels seus habitatges, aixo si, acompanyats d’algunes comoditats com ara menjar occidental opcionalment. Francament, desconeixia aquesta opcio fins avui, perque si no hagues estat aixi, hauriem fet nit alla, i hauriem consumit el menjar local.

La base de tota la seva cultura es l’arbre anomenat Enset, mes conegut per a nosaltres com a ”false banana tree”, i que mereix el nom Enset i no False, d’acord amb la seva tradicio per merits propis. L’utilitzen per a agafar la seva popa de la branca central, fermentar-la enterrada durant mesos i mantenir-la fins dos anys, per a fer-ne pa, construir-ne cases, i utilitzar l’aigua que emmagetzema durant els temps de sequera, entre altres. Es el veritable centre del seu mon, i no te res de fals com molt be ens han indicat ells. De fet, ens ha recordat que del bananer, l’unic que es fa servir habitualment, amb tot el respecte del mon, es la seva fruita… Per una altra banda, la seva cultura es tambe coneguda per l’altissima qualitat dels seus teixits multicolors de coto i l’artesania diversa i ceramiques.

El mes curios d’aquesta gent tan agradable, per una altra banda, es que segons la seva tradicio, aixi com t’acostes al poblat, els nins et saluden ballant la seva dansa tradicional, que consisteix en moure la cadera en la millor tradicio arab, una mica de costat, i amb un brac mig estirat, i que es va repetint cada vegada que passes algun nin o nina per la carretera. De fet, et trobes veritables futures estrelles de les discoteques com podreu veure a algun video que il.lustrara aquest post en tenir una connexio mes adient. Be, una visita molt recomanable i que pens repetir sense cap dubte en el futur, sobretot si anam mes cap al sud com tenim pensat l’any vinent o l’altre.

Anuncis

Una resposta to “Els Dorze”

  1. Immaculada Says:

    Reserva-mos una placa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: