anada i tornada de kombolcha

Vaig partir dimarts demati, a les 6, i he tornat avui a les 17:00. Amb les obres a la carretera fins a Debre Berhan ara el viage dura unes 8 o 9 hores, quan abans amb 6 o 7 ja eres alla. Es un pal, pero que li hem de fer. De totes maneres, en repetir-ho d’aqui a uns 10 dies, sera amb la familia i a mes a mes, amb les obres al primer tram i no de tornada a Addis, que es el que fa el viatge interminable.

Kombolcha esta com sempre pero amb mes calor. La sequera s’esta fent sentir, i de quina manera. El llac-reserva d’aigua a una hora de distancia ja no hi es, i la gent  ha de cobrir grans distancies a peu per a anar a cercar aigua. A mes a mes, la ciutat esta amb els carrers a l’aire per unes obres que duran aigua corrent a tota l’area. Aixo crea un ambient de pols i aire calent realment incomode. A les nits tampoc ha plogut, i la xafogor s’ha notat fins altes hores de la matinada.

Pero el que realment s’ha notat de matinada, no han estat els moscards, ni la calor, sino el malparit que li toca foter-se a rezar a devers les 4 a crit pelat i amb una mala ostia que quan et despertes no saps ben be on ets ni que ha passat, pero et penses que hi ha un tio cridant dins l’habitacio. A damunt, despres de dos minuts, li contesta un altre, i aixi successivament fins emprenyar a tota la ciutat i no deixar dormir a ningu!

Bromes apart, es una de les coses que mes m’agrada d’aqui. Es aquell punt exotic del viatge, que complementa les olors, la gent tot el que veus. Els sons son tambe molt importants, i les pregaries donen aquest ambient mistic al pais que tant el caracteritza.

Per cert, apart dels tipics accidents del viatge, molts com sempre i tots amb els isuzu-alquaeda com protagonistes, he vist monees, hienes, els tipics camells, i ah, se m’oblidava, el meu conductor va lligar amb una nina de 18 anys, a qui jo vaig oferir fer-li els papers d’adopcio i anar cap a ca nostra. A ella pero, li interessava mes els papers de matrimoni, crec…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: