en Zapatero tenia rao…

Espanya no esta en crisi. Per que dic aixo? Etiopia pateix talls de llum, fora electricitat a tot el pais, dos dies de cada setmana. I tot degut a la sequera. Si no plou, la central electrica de les catarates aquelles del llac Tana, no tenen el cabal suficient, i aixi, la solucio: fora llum. I ara estan millorant les coses, ja que fa 4 mesos que estaven amb talls de 3 dies a la setmana. Ara hem baixat a 2, i si durant l’estacio de les pluges fa el que ha de fer, baixarem a 1 i finalment a 0.

Clar, que si plou, possiblement ploura molt. De fet moltissim. I com que la terra esta tan seca, l’aigua s’estancara facilment, i tambe correra molt i inundara tota mena de zones habitades. No volies aigua, ido ja en tens.

Pero aixo no acaba aqui, l’aigua estancada produira un augment de casos de malaria, que fa dos estius ja va arribar a les portes de la capital, que esta a 2500 m d’alcada.

I que dir del menjar? La carn ha passat de 40 birr el kg a 70. Res greu, aqui total la gent te molts pocs diners per a comprar carn. Pero el teff, el seu cereal base de la seva dieta, ha vist el seu preu triplicat els darrers 4 o 5 mesos. I l’arros, que ha passat de 4,5 birr el kg a 15,50! I el blad, que ara costa tres vegades el que costava abans… Que puc dir? El cafe, tambe ha pujat, i es l’altre producte nacional per excel.lencia. Ha pujat tot el menjar en general, i sobretot, les pujades mes fortes han sigut als productes mes basics i necessaris.

Ara em ve al cap la portada del disc aquell de finals dels setanta, crec, del grup supertramp: crisis? what crisis?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: