Teddy Afro

El seu nom real és Tewodros Kassahun, i és un dels cantants més famosos i estimats d’Etiòpia. Estam parlant d’una persona que s’ha estimat més viure al seu país que a l’estranger, i que mai ha renunciat a denunciar les injustícies que pateix la seva gent. En Teddy Afro s’ha posicionat ideològicament, i ho ha fet en contra del govern. La seva música, amb clàssics instantanis ha estat l’eina escollida per a criticar vivament la política dels governants. Un exemple és la cançó Yasteseryal amb lletra “Addis negus enji lewt meche meta…kerb new ayrekem ye Ethiopia tensae be andenet kegeban ye fekir subae…”
que ve a dir que no hi ha cap canvi real, només reis diferents, i que el renaixament no és gaire lluny si continuam junts…

Els problemes de n’Afro van començar fa uns dos anys després de ser acusat d’atropellar un infant al carrers d’Addis. Pareix que l’únic testimoni de l’acusació és un taxista que diu que va veure el cotxe de l’acusat escapant de l’escena. N’Afro es declarà inocent i decidir romandre al país, amb una decisió que implica posar-se en mans d’un sistema que l’enveja per la seva popularitat com artista i persona.

Actualment es troba a la presó de Kaliti, tristament famosa per ser on tanquen tots els presoners polítics.

teddyafro.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: