benvinguts al bus màgic, o, choose life, Alex Supertramp…

Ahir vaig veure “Into the wild”, l’adaptació de la novel·la del mateix títol que ha fet en Sean Penn. Crec que tot el que he anat escrivint sobre viatjar i la frontera que ens separa de la resta del món, està perfectament reflectit a la pel·lícula. La història del protagonista, un jove brillant en tots els sentits, messiànic fins i tot, és una història de llibertat, d’amor i desamor, solitud i por, i està protagonitzada per tots els monstres i focs interiors que poblen les nostres ments i vides, i que tenen tendència a sortir quan menys els necessitam.

Record perfectament quan a principis dels noranta, n’Alex Supertramp es va convertir en un ídol personal meu, i de molts altres joves que com jo, estudiàvem i vivíem (vivim?) presoners de nosaltres mateixos. Record cartells, camisetes, anuncis, i sobretot la idea de que algú ho havia intentat realment: viure d’acord amb els seus principis, ser íntegre, ser honest amb un mateix. Quina època tan complicada. Un company de la meva universitat record que va viatjar a Croàcia per a unir-se als grups armats que lluitaven contra Sèrbia, i uns mesos més tard, es va presentar a l’escola americana on jo jugava a bàsquet un altre al·lot iugoslau, que havia escapat amb son pare ferit de la mateixa guerra, travessant Europa a peu, i per tant fent el mateix viatge a la inversa. Què difícil que és viure… Enyor l’esperit d’Àfrica, d’Etiòpia, de Babile…

Hi ha dos trailers oficials:

Notícies i imatges relacionades del documental:

Crec que puc complementar tot això amb un monòleg de la pel·li trainspotting, que ve de la mateix època aproximadament, i que supòs podria servir per a il·lustrar el mateix concepte, dins entorns diferents.

“Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television. Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed-interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisure wear and matching luggage. Choose a three piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing sprit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing you last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life.I chose not to choose life: I chose something else. And the reasons? There are no reasons. Who need reasons when you’ve got …?”

Informacions diverses relacionades amb n’Alex i altres com ell aquí, una visita documentada al bus màgic aquí, i la reconstrucció del bus per al film aquí.

La conclusió al final: “Happiness only real when shared“. Pot ser…

Anuncis

3 Respostes to “benvinguts al bus màgic, o, choose life, Alex Supertramp…”

 1. ngorrias Says:

  com se pot deixar un comentari a algú altre?

 2. rolmus Says:

  És interessant això que dius a s’article, encara que no entenc molt bé que volia dir per a aquest home “ser honest amb ell mateix” i qué és el que realment volia.
  El monòleg de trainspotting és boníssim, sense dir res sembla ser una justificació prou enraonada com per a capficar-te de ple al món de les drogues.

  Salut

 3. eti0pia Says:

  Neus, igual que me l’has deixat a jo, li pots escriure a un altre. El que passa és que ells després, igual que acab de fer jo, l’han d’aprovar. Així evites comentaris que no vols que surtin publicats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: