prediccions de futur…

S’han acabat les festes, què bé! S’han acabat les vacances, quina merda! Però els canvis dels calendaris, no fan més que confirmar tot allò que parlàvem a altres posts aquest 2007. Venen temps dolents per la banya d’Àfrica, bufen vents de guerra, i cada vegada, la situació recorda més a altres ja prou conegudes.

Ara és el torn de Kènia. De fet, la zona nord, la que fa frontera amb Etiòpia, ha estat zona de conflicte com a mínim durant aquests darrers anys, degut a les contínues guerres tribals als dos costats de la frontera. Però la situació d’ara, a nivell nacional, és clavada a la viscuda a les darreres eleccions etíopes, quan el govern es va quedar al poder i va manipular els resultats electorals, amb conseqüències greus a nivell de matances als carrers de la capital i el ja conegut silenci de la comunitat internacional. Aquest silenci més tard es va transformar amb suport, ja que la intervenció militar d’Etiòpia a Somàlia està orquestrada per altres governs estrangers, els USA especialment, i ara que els americans cerquen nou president/a, comencen a parlar del seu paper a Àfrica i del seu suport a governs de dubtosa legitimitat. És una tendència cap a la neteja d’imatge.

Què passarà amb Kènia? Idò no ho sé, però m’ho puc imaginar: res. Vendran soldats de fora, segurament hi haurà un suport a un líder que s’ha passat la democràcia pel forro, i si no, ho faran amb un altre que sí farà el que els vulguin, però record, que el tema d’interès, el que no hem d’oblidar, és que tant al sud d’Etiòpia, com al nord de Kènia, es pensa que hi pot haver petroli, i això és la millor propaganda pels interessats de sempre, disposats a espoliar als més dèbils.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: