I ara en Sarkozy…

Impressionant. L’actuació del nou super-heroi de la dreta espanyola (en Sarco-ma-n), no només ha tornat la llibertat a un grapat dels retinguts al Txad, sinó que els ha tornat a ca seva! Fantàstic, comparat amb la diplomàcia espanyola que va arribar no sé quants dies tard, i no té ni ambaixador a la zona.

Això sí, la intervenció d’un president amb influències al país o a altres com ara Burkina, Mali o Senegal, que tenen lligams importants, i on sobretot, no ho oblidem, França ja va protagonitzar accions armades que poden donar i llevar el poder, no es poden comparar amb les amenaces de, diguem… envair un illot al Mediterrani? I és que aquesta és una altra. L’estat espanyol està molt més interessat en solucionar un problema tan important com el de Melilla i Ceuta amb el Marroc. Ostres, la solució és senzilla, n’hi ha prou en donar-lis la independència. Ara bé, això no faria content ni a la dreta ni a l’esquerra (tan a la dreta que utilitzam esquerra simplement per a identificar-la) espanyola. Tal vegada el problema ha estat que Espanya no ha sabut gestionar el seu poder post-colonial, com han fet altres (de vegades voler no és poder), amb influències econòmiques, jugant a la política internacional de la conspiració i l’amenaça, amb la millor eina disponible: la por. El “Sarcoma” s’estén aviat.

Un apunt final: l’inventari de presoners al Txad era de 4 espanyols i tres catalans (un d’ells, menorquí). Els alliberats per part francesa són els espanyols. Els nostres segueixen presoners, esperant el seu alliberament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: