la banya d’Àfrica 2.0

No cal ser un geni per a veure que amb tots aquests antecedents d’aquests darrers mesos alguna cosa s’està maquinant a tota l’àrea. No tenc cap dubte de que l’objectiu és Somàlia, que té gas natural, petroli, i unes platges fabuloses on construir hotels meravellosos i ports més importants encara que faran la competència a Djibouti, que fins ara ha tengut el monopoli de tot el transport i entrada i distribució de mercaderies (petroli, etc) a la zona. També pareix clar que un país com Somàlia, sense senyors de la guerra amb idees oposades a les d’occident, seria un lloc d’allò més interessant i estratègic per a dominar l’orient pròxim i la banya d’Àfrica.
Venen èpoques remogudes, i esper que na Hillary o n’Obama guanyin les eleccions i facin el que estan predicant, i que la recent notícia de renovar l’arsenal militar britànic no impliqui també gastar-lo, perquè si no, no veuran el seu pressupost anual renovat tampoc.
Com he dit, venen èpoques remogudes, i esper que no per a Etiòpia, i més tenint un president que juga  amb el suport dels USA i el UK, però fins quan? I que farà aquest país en ser envaït per un munt de refugiats de possibles guerres a Somàlia? Bé, la majoria morirà intentant atravessar el desert d’Ogaden de totes maneres. Una situació ja prou coneguda.
Tot això sense parlar del clima i les pluges dels estius passats. Com deia un periodista fa uns mesos, quan parlin d’Etiòpia, hauran de re-definir l’expressió estat d’emergència.
Clar, que com he dit, depèn de qui guanyi als USA, una dona (ara veurem si és conscient de l’estat de les dones al món) o un afroamericà (ara veurem si és conscient de que ell també és africà), i tot canviarà, i al manco igual es quedarà com està ara: zona de conflictes de salut i fam, i de crisi oblidada. Millor, no?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: