Shaft in Africa

Avui he vist la pel·li que dóna títol a aquest post. És la tercera en la sèrie d’en Shaft, i la darrera que van fer fins al remake d’ara fa uns pocs anys. El motiu per parlar-ne en aquest bloc és que la trama es desenvolupa a Etiòpia. Va de tràfic d’humans, esclavitud, explotació de la immigració africana a Europa, i fou filmada l’any 73.

Ha estat fantàstic veure Addis, el Hilton especialment, Harar, etc. Tot un espectacle. El més recomanable, l’escena de la casa de putes de Harar, amb salt del balcó inclòs i escapada i persecució pels carrers.

Per cert, la pel·lícula no dóna gaire protagonisme als personatges etíops, ni a cap altre de fet que no sigui en Shaft, però, ei, estam parlant d’en Shaft, the man goes back to the motherland! I de passada arrassa amb totes les ties que troba i mata a tots els dolents, com és evident.

Per a acabar, només dir que part de la meva feina a Etiòpia implica parlar d’adopció evidentment amb els locals i els seus representants, i assistents socials. Un del temes que sol sortir, sovint de fet, és aclarir on van els nins, i el que implica tenir una família nova… i que no seran venuts, o explotats de cap manera. El tràfic de persones encara és un tema d’actualitat allà i fàcil de veure als diaris, o de sentir-ne parlar a la gent de les zones més rurals. Com diu la cançó? “Què vol aquesta gent, que ve (allà trucar, com a que no) de matinada…”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: