ser negre al mon dels blancs

Uhersky Brod te una poblacio blanca en la seva gran majoria, i quan es tracta d’altres etnies, normalment estam parlant de coreans o de gitanos. Be, i dos negres, clar…

Ja fa 3 anys que venen aquests negres per aqui, per nadal i per l’estiu, pero encara son la sensacio del poble. Tothom els vol tocar els cabells, tots es queden mirant, estupefactes, grans i petits, tots els volen dir alguna cosa. N’Alemu es un autentic idol de masses, amb un seguit de disciples que intenten fer capoeira i no romper-se res, mentre que n’Efrem es un mag del balon. La gent es vol fer fotos amb ells a les festes.
Parl de tot aixo perque l’altre dia pensava en que no he vist males mirades, nomes curiositat davant la novetat, l’esdeveniment marca la jornada de la persona que els veu, sigui a una festa o a una botiga simplement. Si els negres a damunt interactuen d’alguna manera, o parlen una mica de txec, l’exit es bestial.

Similar a tot el que ens passa per Etiopia a nosaltres. La gent ens mira, segueix, pero no he vist mai cap mal gest pel fet de ser blancs. Si, per altres motius. Pero de fet, la gent, quan veu alguna familia blanca acompanyada d’un menut negre, el que vol es tocar-los, per a veure si la sort se li aferrara a ell. Tot un signe de desesperacio.

Despres hi ha els moments divertits, com ara quan algu li va cridar a un amic de l’any passat -que duia un anorac blau- Spiderman! No parlem d’en Zizou. Finalment, ja no em demanaran mes per que li vaig pegar aquell cop de cap al pit a en Materazzi…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: